Етърци гостуват на “Павликени”, съперникът отпадна за АФЛ

Публикувано на пт, 24 окт. 2014
201 четения

“Етър” гостува на ОФК “Павликени” в мач от 11-ия кръг на Северозападната “В” група. Двубоят е в неделя, 26 октомври, като началният час е вече 14:30 ч. Както вече съобщихме, срещата ще се играе в с. Лесичери, тъй като в Павликени започва ремонт на съблекалните, трибуните и оградата на стадиона като част от проект, който е за 6.9 млн. лв.
Отсъствия поради наказания в “Етър” няма, но контузия на последния мач с “Ювентус” (Малчика) получи халфът Радослав Анев и не е ясно дали ще бъде готов до събота. От домакините пък наказан за един мач бе Илиян Илиев, но санкцията му изтече през седмицата в мач за купата на АФЛ.
Етърци гостуваха на “Павликени” в с. Лесичери и през пролетта заради ремонта на тревното покритие на стадион “Ганчо Панов”, като спечелиха убедително с 5:0. Неотдавна обаче двата тима се срещнаха в областен финал за Купата на Аматьорската футболна лига и “виолетовите” паднаха след равенство в редовното време и дузпи.
Именно в този турнир в сряда павликенчани срещнаха в областен финал лидера в нашата “В” група “Спартак” (Плевен) и отстъпиха с 2:3. И този мач се игра в Лесичери.
В състава на плевенчани личаха много от имената на основните футболисти на тима и още до средата на полувремето “синьо-белите” водеха с 0:2 след две попадения на Венцислав Миленов. В края на първата част Димитър Кушев навлезе в наказателното поле и бе съборен от Кристиян Григоров, като реферът отсъди дузпа и жълт картон. От бялата точка Кушев бе точен за 1:2.
След почивката обаче и “Спартак” получи право на 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Ивайло Дангуров. Нападателят се нагърби с изпълнението и изстрелът му на практика реши мача – 1:3. Все пак павликенци задържаха интригата до последно и получиха втора дузпа. Този път фаулиран бе Йордан Йорданов, а Веселин Тисовски я превърна в 2:3, но до края повече голове не паднаха.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново