Етърци (2007) тръгват на държавни финали, получиха нова екипировка

Публикувано на ср, 13 юни 2018
157 четения

Децата на “Етър”, набор 2007 г., ще спорят за шампионската титла на България по футбол на държавните финали, които започнаха в Сливен. Възпитаниците на треньора Стефан Николов влязоха в Топ 8 на България, след като безапелационно спечелиха зоновото си първенство, а после удариха в бараж с 4:1 “Фортуна” (Плевен). Етърци завършиха редовния сезон с 27 победи и 1 реми в своите 28 мача, вкараха 188 гола и допуснаха едва 16, като изпревариха втория в класирането “Янтра-2013” с 15 точки!
Това е най-успешният набор т.г. в детско-юношеската школа на “Етър” и шансовете му за медали във финалите са сериозни. “Виолетовите” на финалите в Сливен са в една група с “Локо” (Пд), “Национал” (Сф) и “Олимпик” (Варна). Снощи те стартираха срещу столичани, днес от 10:45 ч. играят с “Локомотив” (Пд), а от 17:15 ч. срещу варненци. Финалните битки за медалите са в четвъртък.
Преди заминаването си за Сливен малките етърци бяха приятно изненадани от клуба. Те получиха нова пълна екипировка – както официални екипи, така и за свободното време, от марката “Красико”. Александър Нанков пък им предостави за транспорт до Пловдив официалния автобус на мъжкия отбор на “Етър”, което още повече зарадва децата.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново