Емил Денев със силен финал и подиум на рали “Стари столици”

Публикувано на вт, 14 окт. 2014
513 четения

Стефан Чолаков връчи приз “Валери Великов” на Тодор Славов.

Два екипажа на СК “Мегапорт” влязоха в призовата шестица на рали “Стари столици”, последен кръг от рали шампионата на България за 2014 г. Великотърновският клуб, представен от пилотите Тодор Славов и Емил Денев, спечели отборната победа за втори път през сезона. Балканският шампион от 2013 г. Тодор Славов замести в последния момент Мирослав Ангелов, който наема за кръговете от родното първенство състезателния автомобил на Славов “Рено Клио R3”. Поради здравословни проблеми и обстоятелства, които не зависеха от Ангелов, той пропусна ралито през уикенда.
“Получих обаждане от Миро Ангелов, че няма да може да вземе участие в състезанието. Тъй като подготовката на отбора беше завършена за “Стари столици”, решихме, заедно с навигатора на Миро – Петър Илиев, да изпълним подадената заявка. Познавам отлично трасето и нямах проблеми със записките за него. Колата бе отлично подготвена и се радвам, че завърших сезона с едно любимо състезание, в което и миналата година се представихме страхотно”, разказа Тодор Славов.
Той се класира на първо място при автомобилите с един двигателен мост в клас RC3 и е втори в генералното класиране на 1,16,4 минути след победителя. Славов бе единственият сериозен опонент на Пламен Стайков от отбора на “Евроком Рали Тим” с автомобил “Мицубиши Лансър Ево 9”, който спечели рали “Стари столици”. Бившият пилот на “Мегапорт” предсрочно си бе осигурил титлата на България, но и в рали “Стари столици” бе безапелационен с девет победи в деветте специални етапа.
Отличен финал в първенството направиха Емил Денев и навигаторът Иво Даскалов. Окръжният прокурор дебютира в по-високия клас RC3 с трета позиция и място на стълбичката на победителите.
“Много съм доволен от представянето си в ралито. Преминах в по-висок клас, но участвах със стария двигател на “Renault Clio RS”. Приятел съм с организатора на ралито и участвах и заради него. Много бързо и компактно трасе. В последната отсечка бих с 8 секунди Стоян Апостолов и си осигурих третото място в класа”, сподели Емил Денев.
Той благодари на навигатора Иво Даскалов, на механиците, на Мирослав Ангелов и Тодор Славов и приятелите и спомоществователи за подкрепата им през сезона.
От стартиралите 20 автомобила 17 завършиха 45-ото издание на рали “Стари столици”. Традиционният трофей Валери Великов, който се връчва в рали “Стари столици” от неговия основател Стефан Чолаков на най-атрактивния пилот, тази година бе присъден на балканския шампион от 2013 г. Тодор Славов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново