Две гимнастички от “Етър-Стил” участваха в международна среща

Публикувано на ср, 29 юни 2016
439 четения

В международна тристранна среща за подрастващи гимнастици и гимнастички по спортна гимнастика между България, Гърция и Търция взеха участие две състезателки от СК “Етър-Стил”. Те бяха включени след участието си в контролно състезание в представителните отбори на страната. Международната среща се провежда ежегодно, като домакинството се приема от една от страните. Тази година домакин на турнира беше България. В малкия отбор, родени 2005-2006 г. беше включена великотърновката Симона Палазова, която допринесе за първото място в отборното класиране на България.
В индивидуалната надпревара Симона Палазова е пета в многобоя, шеста на смесена успоредка и греда и осма на земна гимнастика. В представителния отбор на родените 2003-2004 г. беше включена великотърновската гимнастичка Христиана Йорданова. Отборно отборът на България се класира на първо място, а в индивидуалната надпревара Христиана Йорданова е четвърта на прескок, шеста в многобоя и на смесена успоредка, седма на греда и земна гимнастика.
“Много силно състезание с много добра организация. Всички деца играха много силно, стегнато и съсредоточено и получиха много подаръци и награди от организаторите”, коментира треньорката д-р Калояна Крумова- Цончева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново