Драматична победа в Свиленград узакони “Етър-64” на първото място

Публикувано на вт, 13 февр. 2018
198 четения

Хандбалните шампионки от “Етър-64” взеха драматичен успех с 24:23 при гостуването си в Свиленград и са почти сигурен първенец след редовния сезон в първенството. След като преди седмица великотърновки паднаха у дома с 25:26 от “Бъки”, сега биха инфарктно с един гол другия претендент “Свиленград” с попадение 2 секунди преди края на мача.
Етърки играха добре още преди почивката, но не успяха да натрупат аванс, като пропуснаха две дузпи, контри и чисти положения. Така “амазонките от Юга” успяха да спечелят полувремето с 13:11. В началните минути на втората част домакините дори увеличиха преднината си, която в 36-ата минута стигна до 16:12.
След направените корекции в защита “Етър-64” се върна в мача, а вратарката Деси Николова “заключи” вратата си. Така великотърновки изравниха за 16:16, а малко след това дори поведоха със 17:18. Оспорваният мач продължи, а в последните десет минути се игра гол за гол. Драмата дойде в самия край. Минута и 20 секунди преди сирената “Свиленград” водеше с 23:22, но етърки изравниха. В последната си атака домакините не успяха да вкарат и при контрата на “Етър-64” последва дузпа. Петя Кръстева я реализира 2 секунди преди края на мача и донесе ценната победа с 23:24 за възпитаничките на треньорката Йонка Генчева.
Най-резултатни за етърки с по 5 гола бяха Петя Кръстева, Деница Иванова и Данислава Петрова, по 4 вкараха Мария Йорданова и Кристияна Караманлиева, а 1 – Соня Богданова. “Много има още да се желае, но след загубата у дома се вдигнахме и се справихме със ситуацията”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
Ден по-рано “Бъки”, който бе с равни точки с “Етър-64”, завърши реми 30:30 в Шумен, въпреки че водеше с 4 гола почти до края на мача. Така кръг преди края на редовния сезон “виолетовите” имат 1 т. преднина пред габровки и им предстои домакинство с “Ники спорт”. Очаквана домакинска победа ще им гарантира първото място. “Бъки” пък приема “Свиленград”, който е с 2 т. по-малко и мачът в Габрово ще решава най-вероятно второто място.
По регламент след края на редовния сезон първите 4 тима ще играят отново всеки срещу всеки, но първият ще започне с 4 т. в актива си, вторият – с 3, третият – с 2, и четвъртият – с 1 точка.
“Етър-64”: Д. Николова, Богданова 1, Караманлиева 4, П. Кръстева 5, Д. Иванова 5, Д. Петрова 5, Йорданова 4 (Симеонова, Димитрова, Маринова, Хараламбиева, Ноева).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново