Димитър Цеков отново с “Шапката на Капабланка”

Публикувано на вт, 22 Ное. 2016
254 четения

С участието на един гросмайстор, двама майстори на спорта и петима кандидат-майстори на спорта приключи поредното издание на турнира по ускорен шахмат за ветерани “Шапката на Капабланка”. Той се провежда ежемесечно вече шеста поредна година в клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост” във Велико Търново.
За втори път тази година почетният преходен приз безапелационно и с голяма лекота бе спечелен от голмайстора на “Етър” за всички времена мс Димитър Цеков. Той стартира с пет победи до петия кръг и завърши с актив от 7 точки от 9 възможни.
Второто и третото място бяха поделени от предишния победител – доайена на турнира о.р. и майстор на спорта Иван Цанов и неговия млад колега о.р. Жени Кирвиков с еднакъв брой точки и по допълнителни показатели. На четвърто и пето място са съответно о.р. Атанас Атанасов и Живко Хлебаров.
Последният за тази година квалификационен турнир ще се проведе на 12 декември от 13 ч. в клуба, като право на участие имат всички редовно отчетени ветерани, съобщи Живко Хлебаров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново