Димитър Дамянов и Валентин Шишков са шампиони на България по колоориентиране

Публикувано на ср, 8 юли 2015
183 четения

Валентин Шишков спечели два медала от държавното по колоориентиране.

10 медала спечелиха състезателите от региона от държавното първенство по колоориентиране на спринт и дълга дистанция. Спринтовата дистанция се проведе по маршрут във и около село Емине. Най-интересна бе надпреварата в група Мъже-20, където състезатели на двата търновски клуба си оспорваха шампионската титла. Димитър Дамянов (“Браун Тим”) преодоля трасето с дължина 4.7 км за 19:38 минути и заслужи златния медал. Той изпревари само с 5 секунди достойния си опонент Валентин Шишков от “Трапезица 1954”, който взе среброто. В същата група Богомил Иванов е 8-ми. 24 часа по-късно Шишков взе реванш на дълга дистанция и завоюва шампионската титла, а Дамянов остана трети. При жените в елитната група Велина Вълова спечели бронз на спринт и сребро на дълга дистанция. Съотборничката ѝ в “Браун Тим” Стефания Димитрова е пета на дълга дистанция и единадесета на спринт, Невин Мутафова от “Трапезица 54” е десета на дълга дистанция.
При мъже-21 елит, където стартираха 34 ориентировачи, горнооряховчанинът Иван Сираков е втори на спринт и трети на дълга дистанция. От “Браун Тим” най-добре се представи Марин Марков, който е четвърти на спринт и седми на дълга дистанция. Петър Попункьов е шести, Николай Димитров единадесети на дълга дистанция. При юноши до 18 години два сребърни медала завоюва Станислав Илиев от “Браун Тим”.
Съекипничката му Кристиана Гецова завърши втора на спринт, само на 48 сек. от победителката при Жени-20, а на дълга дистанция е трета. Калина Петкова (“Трапезица 1954”) е шеста при Жени-20 в спринта и четвърта при девойки до 18 г. на дълга дистанция, Марина Маринова (“Трапезица 54”) е седма при Жени-20. Красимира Друмева (“Трапезица 1954”) е четвърта при Жени-40 на дълга дистанция.
При най-малките момчета до 12 г. състезателите на “Трапезица 54” Михаел Митев и Мартин Славов направиха много силно каране и заеха съответно 4-та и 5-а позиция в спринта, на секунди изоставане от призовата тройка, на дълга дистанция Славов е шести.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново