Дербито “Ботев” (Вр) – “Етър” на 29 април

Публикувано на вт, 23 февр. 2016
288 четения

Дербито между “Ботев” (Вр) и “Етър” е на Разпети петък.

Представители на всички клубове идват за работната среща днес

На 29 април (петък) от 17 ч. е дербито на полусезона в Северозападната “В” група между “Ботев” (Враца) и “Етър”. Навръх Разпети петък двата отбора ще решават битката за първото място, ако, разбира се, тя не е решена дотогава. След есенния полусезон врачани имат аванс от 2 точки пред “болярите”, като през паузата “Ботев” изцяло подмени отбора си, а “Етър” също освободи 6-7 играчи и на тяхно място привлече нови.
Мачът е в петък, когато са и всички двубои от 25-ия кръг, тъй като неделя, 1 май, се пада Великден и по традиция БФС изтегля всички двубои от уикенда за петъчния ден.
Програмата за пролетния дял от първенството вече е публикувана на сайта на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново. Шампионатът се подновява в неделя, 28 февруари, като срещите от предстоящия 16-и кръг започват от 14:30 ч. Отборът на “Етър” гостува на “Ювентус” (Малчика).
По предварителна програма първенството трябва да завърши на 29 май от 18 ч., когато “виолетовите” са домакини на “Ботев” (Луковит). Има само един междинен кръг и той ще бъде на 4 май (сряда). По думите на секретаря на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов при изготвянето на програмата от Зоналния съвет са гледали да няма повече от един междинен кръг, тъй като повечето футболисти в групата работят и им е трудно да се освобождават през седмицата. Именно за това междинният кръг е оставен за май, когато мачовете започват от 18 часа и състезателите ще могат да бъдат на работа поне до обяд.
Програмата окончателно трябва да бъде приета днес, когато е съвещанието с представителите на всички клубове от Северозападната “В” група. Традиционната работна среща преди началото на всеки полусезон ще се проведе от 11:00 ч. в конферентната зала на хотел “Арена”. На нея се очаква заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов, отговорникът за провеждане на първенствата и турнирите Александър Шатровски и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков.
Ще бъде направен обзор на есенния полусезон. Според Игор Бакьов есента е минала добре, без сериозни проблеми, а всички отбори се държат на много високо ниво. Ще бъде окончателно обсъдена програмата. Единствените размествания обаче се очертават за мачовете, които ще бъдат предавани пряко по Канал 3. В ход е и картотекирането, което започна вчера и ще продължи до петък. Някои клубове като “Ботев” (Враца) имат по 13-14 нови футболисти.
Най-вероятно на срещата ще стане ясно и името на временния нов шеф на Зоналния съвет на БФС, който ще продължи работата на отишлия си преждевременно Трифон Иванов.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново