Денят настъпи: “Етър” в битка за елита!

Публикувано на пт, 19 май 2017
175 четения

Ще играе ли от лятото “Етър” в Първа лига в компанията на водещите отбори на България? Ще се завърне ли там, където винаги му е било мястото? Отговорът предстои да бъде даден днес – от 17:30 ч. “виолетовите” приемат “Царско село” в мач, победата от който би им донесла крайното първо място в кампанията.
Два кръга преди края “Етър” води с 3 т. аванс и се нуждае само от още една победа, за да си гарантира промоцията. Велико Търново е в еуфория, билетите се продават още от сряда, подготвена е подобаваща програма по време на мача. В същото време не бива да се забравя, че мачът никак не е безпроблемен – съперникът е силен отбор, а и ще бъде допълнително стимулиран да спре “виолетовите” по пътя към върха. Това прави предстоящия мач още по-интригуващ и решителен.
“На първо място сме и трябва да направим всичко възможно да задържим първата позиция, защото го заслужаваме”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.
“Царско село” е доста добър отбор, през пролетта играят силно и постигнаха добри резултати, като цяло са в добра серия. Ние трябва да бъдем максимално концентрирани и мобилизирани за този мач. Във В. Търново играем доста успешно, тази пролет имаме само един равен мач и всичко друго е победи. Трябва да направим всичко, което е по силите ни, да решим влизането си още в предстоящия мач. Ще направим всичко възможно, да стане идеален финал, надявам се стадионът да е пълен и да направим хората щастливи”, добави Генчев.
Добра новина е, че в “Етър” няма контузени и наказани футболисти и треньорският щаб има достатъчен избор да заложи на най-доброто.
Цената на билетите за възрастни е 4 лева, за ученици, студенти и пенсионери е 2 лева, децата на възраст до 7 г. влизат безплатно. “Етър” и ОП “Спортни имоти и прояви” са отпечатали цветни флаери, посветени на мача, които ще бъдат подарявани заедно с всеки билет.
Въведена е временна организация на движение в района на стадион “Ивайло”, съгласувана с органите на КАТ. Днес от 7:00 до 21:00 ч. ще бъде забранено спирането и паркирането на МПС в района на централния вход от северната страна и пред залите за вдигане на тежести и борба.
“Остана една крачка до успешния завършек. “Царско село” е сериозен противник и знаем, че мачът ще е много труден. С общи усилия се надявам да постигнем целта, да спечелим и “Етър” да се върне там, където му е мястото – Първа лига. Това би било успешен резултат от работата на целия клуб през годината”, коментира спортно-техническият директор на етърци Стефан Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново