Бончо Генчев: “Доста са фаворитите – Франция, Бразилия, Испания, Германия…”

Публикувано на чт, 14 юни 2018
151 четения

14 юни, 18.00 ч., Москва, “Лужники”
Русия – Саудитска Арабия

“Янтра ДНЕС” за пореден път ще ви направи съпричастни с най-голямото футболно събитие. Областният всекидневник ще има свой пратеник на Мондиал-2018 след груповата фаза и планира репортажи и снимки от мястото на събитието. От днес стартира рубриката ни с ежедневни прогнози за мачовете, в която ще даваме думата на известни великотърновски футболни деятели, играчи, ветерани, съдии с техните прогнози и очаквания за мачовете от световното.
Първият ни гост е бронзовият медалист от САЩ-94, първият българин във Висшата лига на Англия и настоящ председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев.
Прогноза: Русия – Саудитска Арабия 1
За първия мач от първенството нямам никакви съмнения, въпреки че Русия от доста време няма победа. Просто няма как да изпуснат Саудитска Арабия и мачът е твърда единица. Дори бих прогнозирал конкретен резултат – 2:0.
Домакините обаче нямат шанс да стигнат далеч в надпреварата. Очаквам силно първенство, всяка група си има своите фаворити. За мен те са безспорно Бразилия, Испания, французите в група С са сериозен претендент, комплектован състав, тактически отлично подготвени, накратко – много добър отбор. Не трябва да отписваме и Германия в битката за първото място.
Изненада очаквам специално от Белгия – силен състав, класни играчи, не знам обаче как ще се справят в колективен план. Моите лични пристрастия, естествено, са за Англия, но трудно биха постигнали нещо голямо, същото важи и за португалците.

Анатоли ПЕТРОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново