БФС инспектира стадион “Ивайло” за Първа лига и направи препоръки

Публикувано на пт, 2 юни 2017
723 четения

Инспекция на състоянието на стадион “Ивайло” и готовността му да приема мачове от Първа лига направиха днес от Българския футболен съюз. Спортният комплекс бе посетен от зам. изпълнителния директор на централата Павел Колев и Андрей Мединцев, които бяха посрещнати от председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и секретаря Игор Бакьов, които заедно с директора на стадиона Петко Павлов и представителите на “Етър” Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев огледаха съоръжението.
Проверяващите дадоха много добра оценка на стадион “Ивайло”, като направиха и съответните препоръки, които обаче трябва да бъдат изпълнени, за да може стадионът да приема мачове от елита. Поставяне на електрическо осветление е основната от тях. Освен това е необходим задължителен ремонт на двете съблекални, изграждане на отделен вход за ВИП ложите, за да няма никакво присъствие на странични хора във фоайето преди и по време на мачовете. Необходимо е и отварянето на още една тоалетна на трибуните, както и дооправяне на помещенията за медиите. Почти напълно е завършена модерна зала за пресконференциите.
Сезонът в Първа лига стартира най-вероятно на 16 юли. Очаква се отборът на “Етър” да започне предсезонната си подготовка на 14 юни, а няколко дни по-късно заминава на лагер в Дряново.
Междувременно от “Етър” опровергаха излезлите информации, че привличат Рахави Кифуети от “Локо” (ГО) и бившия играч на “Левски” Пламен Димов. “Ръководството на “Етър” информира, че тиражираните към момента информации в медиите за интерес към определени състезатели и предлагани суми не отговарят на истината. Селекцията се прави по план, по трансферите се работи и при подписване на договор на даден футболист с “Етър” обществеността своевременно ще бъде информирана чрез официалния сайт на клуба”, заявиха от клуба. “Не планираме на този етап привличане на чужденци в “Етър”, желанието ми е да залагаме само на български състезатели”, коментира и старши треньорът Станислав Генчев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново