Бедри Рюстемов подписа в испанската Сегунда Дивисион

Публикувано на пн, 26 сеп. 2016
567 четения

Футболният талант от В. Търново Бедри Рюстемов ще продължи кариерата си в испанската Сегунда Дивисион “Б” група 3. Младежкият национал подписа двегодишен договор с новака при професионалистите “Атлетико” (Сагунтино). 20-годишният халф вече позира с фланелката с № 15 на новия си тим и му предстои дебют за представителния отбор. В събота новият тим на Бедри Рюстемов завърши реми 0:0 с “Бадалона” на свой терен. По неговия разказ в момента отборът играе на стадион в клубната си база, който е с 5000 седящи места, докато бъде завършено новото му спортно съоръжение.
Бедри Рюстемов е за втори сезон в Испания. Миналато първенство той игра за “Йосетенсе” от Балеарските острови, който обаче изпадна и халфът предпочете да си тръгне. През лятото той дебютира за младежкия национален отбор.
Бедри Рюстемов започна футболната си кариера на 6 години при ветерана Петър Харалампиев. По-късно е тренирал при Ивелин Младенов в “Етър 1924” и Христо Михайлов в “Бали 2002”. През 2006 г. талантът замина за Малта в “Пиета Хотспърс”. Там остана пет години, спечели титлата на страната и дори отказа малтийско гражданство, предложено му, за да играе за националния тим. Междувременно стана голмайстор на Малта при подрастващите, както и на международни турнири. Последва предложение от академията на “Лацио”, от която Бедри е преотстъпен на друг римски клуб “Чита де Марино”, след което игра за италианските “Новара” и “Аурора Про Патрия”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново