Бадминтон скуош клуб “В. Търново” ще обучава безплатно деца и младежи с увреждания и деца в риск

Публикувано на чт, 26 мар. 2015
249 четения

За четвърта година поред Бадминтон скуош клуб “Велико Търново” ще обучава безплатно по бадминтон деца и младежи с увреждания и деца в риск, съобщи председателят на клуба инж.Димо Димов. Великотърновският клуб е с одобрен проект в размер на 2800 лева по Програмата “Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск” на Министерството на младежта и спорта. С отпуснатите средства ще бъдат закупени пера и ракети и ще се покрият хонорарите на квалифицираните треньори.
“Целта на този проект е да създадем условия и да дадем възможност на децата и младежите с увреждания и деца в риск да спортуват. Заниманията по бадминтон ще са напълно безплатни за участниците и ще се провеждат в периода април – октомври по определен график в салона на ОУ “Димитър Благоев” и спортна зала “Сава Величков”, разказа Димо Димов.
Ще бъдат сформирани групи от партньорите участници от В.Търново – Център за настаняване от семеен тип за деца в риск, ЦНСТ II – SOS младежки домове, ЦНСТ II – МСД “Надежда” – SOS детски селища, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дом за деца, лишени от родителски грижи “Пеньо и Мария Велкови” и ОУ “Димитър Благоев”.
По проекта са привлечени да работят треньорите Здравка Димова и Красимира Борисова. Димо Димов ще работи като координатор и ще подпомага треньорите с личен безплатен труд, тъй като тази година стойността на проекта е малка, а от клуба държат да продължат заниманията по бадминтон на децата от домовете и центровете.   Заниманията започват в началото на пролетната ваканция – 2 април, и ще се провеждат по методика, предложена от клуба. Медиен партньор на клуба при изпълнение на проекта е “Янтра ДНЕС”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново