Антъни Иванов с официално предложение да продължи образованието си в университета Тенеси

Публикувано на пн, 23 окт. 2017
1329 четения

Американският треньор по плуване Ланс Асти пропътува хиляди километри от Тенеси до ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, за да направи официално предложение на Антъни Иванов да учи и тренира в университета Тенеси, в град Ноксвил. Визитата на Асти беше кратка, но достатъчна, за да се запознае с условията, при които тренира световноизвестният великотърновски плувец. Той предложи двугодишния тренировъчен план за подготовката на Антъни до Олимпиадата в Токио. Американският треньор запозна и с условията, при които Иванов ще изпълнява високите тренировъчни изисквания, ако той избере този университет. Впечатляващи са трите 50-метрови закрити басейна (два закрити и един открит), фитнес зали, възстановителен център, с които Университетът Тенеси разполага. И това е основната причина поради която Антъни избира подготовката му за Олимпиадата да бъде САЩ. Но кой от многото предложения ще предпочете Антъни, предстои да разберем през следващите няколко месеца.
Ланс Асти прояви интерес и към друг плувец от В. Търново Любомир Епитропов, който на световното за юноши в Индиана, се класира на полуфиналите в дисциплината 200 м бруст. С отлични впечатления американският треньор остана и от 15-годишния рекордьор в брустовите дисциплини Здравко Баблаков.
“Благодаря на Ректорското ръководство за оказаното съдействие на трите плувни клуба СК “Боляри 2009”, СКМП “Царевец ВТУ” и КПС “Етър 2000” да провеждат учебно-тренировъчния си процес в единствения стандартен басейн в града”, сподели доц. д-р Цветанка Дилова-Нейкова.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново