870 състезатели участваха в общинския кръг на Ученически игри 2016 в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 15 мар. 2016
295 четения

90 отбора с общо 870 състезатели се включиха в общинския кръг на Ученически игри 2016 в Горна Оряховица. Участниците се състезаваха в 8 вида спорт. 8 училища от община Г. Оряховица стигнаха до първо място в отделните турнири. ПГ по електроника и електротехника завоюваха 9 първи места. Отборите от училището са първенци в група 8-10 клас по лека атлетика (юноши), шах, бадминтон (юноши), баскетбол (девойки и юноши), волейбол (юноши).
В група 11-12 клас първо място взеха при юношите по хандбал, баскетбол и волейбол. 8 общински титли спечели ПГ по лека промишленост и икономика. Възпитаници на гимназията са победители в група 8-10 клас по лека атлетика (девойки), футбол, бадминтон (девойки), хандбал (юноши), тенис на маса (юноши), волейбол (девойки), във възраст 11-12 клас по футбол и волейбол (девойки).
СОУ “Вичо Грънчаров” се пребори за 6 първи места. Отборите им са първенци при момчета в група 5-7 клас по футбол, тенис на маса, баскетбол и волейбол, при девойки 8-10 клас по тенис на маса, и по баскетбол (11-12 клас, девойки).
СОУ “Георги Измирлиев” стана общински шампион във възраст 5-7 клас по шах, хандбал (момчета и момичета) и лека атлетика (момичета). ОУ “Св.св. Кирил и Методий” се класира на първо място в турнира по бадминтон при момчета и момичета 5-7 клас. ОУ “Иван Вазов” е победител във възрастова група 5-7 клас по лека атлетика (момчета) и тенис на маса (момичета).
Основните училища в Поликраище и Долна Оряховица заеха първо място при момичета 5-7 клас, съответно по баскетбол и волейбол. Най-много отбори стартираха в турнирите по волейбол – 22, най-малко по шах – 3.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново