800 танцьори от страната и чужбина идват на Балканската танцова спартакиада 2016

Публикувано на чт, 5 Ное. 2015
742 четения

Над 800 танцьори от клубове от страната и чужбина са подали заявки за участие в Балканската танцова спартакиада за купа “Търновската царица” във Велико Търново. Сред тях са представители от София, Варна, Пловдив, Бургас, В. Търново, Горна Оряховица, Силистра, Добрич, Скопие (Македония), Русе, Хасково, Белослав, Шумен, Разград и др.
Четвъртото издание на надпреварата ще се проведе в ДКС “Васил Левски” от 13 до 15 ноември. Мероприятието е включено в културния календар на Министерството на културата и в културния календар на Община Велико Търново.
Организатори   са БФСТД (Българската федерация по спортни танцови дисциплини) и Сдружение за изкуства, спорт и образование “Ера 3000” с подкрепата на Община Велико Търново и домакин – Спортен клуб “Зоки”.
Ред известни и доказани имена ще оценяват изпълнителите. Десетчленното жури е в състав: Атанас Месечков, доц. Етиен Леви, проф. Хикмет Мехмедов – преподавател в АМТИИ, главен балетмайстор от Държавна опера Бургас, доц. Бисер Деянов – балетен педагог и преподавател в АМТИИ, Тамара Джиурчиновска – балетен педагог от Македония, Ралица Базайтова – главен експерт в Министерството на културата, Недко Георгиев – педагог в НУСИ “П. Владигеров”, солист на балета на Бургаската опера, Яница Атанасова – професионален танцьор и хореограф, Зорица Радловска и Кремена Шопова от БФСТД.
Журито ще определи 15-те най-добри хореографии, които на 14 ноември от 20:30 ч. ще се борят за разпределение на паричния награден фонд, както и за Купата на кмета на Община Велико Търново.
С куп престижни награди и стипендии ще бъдат удостоени най-добрите на Спартакиадата. Предвиждат се 8-12 стипендии за двуседмично безплатно обучение в Amd Mondial Dance в Рим, стипендии за безплатно участие в Summer Dance Camp-Academy в Китен, безплатно участие и настаняване за трима солисти в Международния конкурс “Skopje Open 2016”, безплатно участие за избрана формация в “Skopje Open 2016”, Македония, безплатно участие и настаняване за трима солисти в Международен конкурс “Rimini Dance Open 2016”, Италия; “Parajliga Dance Open 2016”; Praga Dance Open 2016, Полша, както и безплатно участие за групи и формации в същите конкурси, безплатно участие за солисти, дуети, групи и формации на Международна арт олимпиада “Хармония и сила” 2016, Созопол.
Фестивалът обхваща популярните танцови стилове: Съвременни танци, Модерни танци, Характерни танци, Боливуд, Мюзикъл, Лирикъл,  Латино шоу, Бели денс, MTV, Акробатик денс, Улични танци – ХИП-ХОП, Брейк и FREE RUN – Свободни скокове.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново