50 години неизменно в елита ще чества хандбалният “Етър-64”

Публикувано на пт, 17 Ное. 2017
269 четения

сн. Анатоли ПЕТРОВ

Два уникални юбилея предстои да чества хандбален клуб “Етър-64”, стана ясно на срещата на състезателите с техните фенове в Клуб Седем. На сбирката дойдоха всички хандбалистки от женския и девическия отбор, както и от мъжкия тим, ръководството на фенклуба, много приятели и гости.
“Секцията по хандбал е създадена през 1964 г., а през 1968 г. за първи път женският отбор влиза в “А” група. Няма отбор освен баскетболния “Черно море” в Северна България, който от влизането си в елита да не е изпадал – 50 години сме в елита на страната! Догодина ще честваме половин век неизменно в “А” група, а през 2019 г. – 55 години от създаването на клуба”, съобщи президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов. Само за последните 20 години първият тим на етърки е спечелил 10 шампионски титли и 13 купи. “По-интересното е, че имаме осем дубъла, това означава да превъзхождаш тотално съперниците си. А т.г. за първи път направихме и требъл”, добави Атанас Атанасов, който подари на всички юбилейни значки на клуба за 50-ия юбилей. Етърки бяха донесли да покажат на феновете именно трите си купи от 2017 г. – шампионската титла, Купата на България и шампионската по плажен хандбал.
“Правим тези срещи в нашия клуб, за да се види, че във Велико Търново се случват и хубави неща. Вие представлявате първо себе си, после нашия красив град, и трето – носите много радост на феновете”, обърна се към гостите Емил Йорданов. DJ Емо стана най-новият член на Фенклуб “Етър-64” и получи виолетова фланелка, на която помоли да се разпишат всички състезателки, и заяви, че ще си я сложи в рамка в офиса редом с екипите на световноизвестните спортисти. “Винаги ще помагаме, обещавам за двата юбилея да направим безвъзмездно техническата част – озвучаването, осветлението и воденето, като ще помогнем и в програмата”, ангажира се Емил Йорданов.
Треньорката Йонка Генчева не спести похвалите си към състезателките. “Освен че са прекрасни хандбалистки, те са още много интелигентни и красиви момичета. Винаги играят за победа до край и никога няма да разберете коя е с контузия или на инжекции – постоянно играят на сто процента. Женският ни отбор в момента е подмладен – погледнахме изцяло към нашата школа. “Етър-64” е отбор от и на Велико Търново, винаги сме представяли нашия град. Благодарим и на нашите спонсори, без които нямаше да съществуваме”, каза Йонка Генчева.
523 души наброява Фенклуб “Етър-64”, който бе учреден през 2013 г., съобщи неговият председател Амелия Байчева. Досега от членски внос феновете са събрали 8853 лв., от тях 3600 лв. са за отбора – тениски, якета, екипи, още толкова средства са за тениски за феновете. Т.г. са купени екипи и раници за отбора, предстои да се купят и якета, за които са необходими около 800 лв.
Клубният шеф Атанас Атанасов подчерта, че вече са по-голямо семейство, защото от 4 г. “Етър-64” развива и мъжко направление. “В момента сме в България клубът с най-много картотекирани хандбални състезатели в двата пола. № 1 сме при жените, скоро ще станем и комплексно първи”, увери босът и изрази надежда, че скоро и мъжкият отбор ще атакува “А” група. Всички от първия отбор са и треньори в школата в различните възрасти, като мъжкият тим е воден от Даниела Коцева.
“Момчетата решиха след спирането на “Боляри”, че искат да тренират и ние им помогнахме и ги взехме в нашия клуб. Основният “виновник” е Стефан Евтимов, който е оттук, но сега играе в “Добруджа”, поясни Коцева. Младата надежда Деница Иванова пък заяви, че е трудно да се съчетават всички ангажименти и работата ѝ започва от 8 ч. сутринта до 23 ч. вечерта, но който има цели и мечти, трябва да ги постига.
В края на емоционалната среща домакините от Клуб Седем изненадаха състезателките с красива торта с емблемата на “Етър-64”. Следващата спортна среща в клуба е на 21 ноември с първия българин във Висшата лига на Англия Бончо Генчев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново