220 малки гимнастички участваха в турнир “Зимни принцеси”

Публикувано на чт, 27 Ное. 2014
622 четения

220 гимнастички от 11 клуба от цялата страна се включиха в третото издание на турнира по художествена гимнастика “Зимни принцеси”. За първи път той се проведе в горнооряховската спортна зала “Никола Петров”. Организацията на турнира бе координирана от клуб “Етър Елит” (В. Търново), който решиха тази година състезанието да се проведе в Горна Оряховица, за да се популяризира художествената гимнастика в града. В надпреварата взеха участие деца набор 2004-2010 г. В “Зимни принцеси” регионът бе представен от 59 гимнастички от клуб “Етър Елит” и 27 горнооряховски момичета от наскоро създадения клуб “Локомотив Елеганс”. Великотърновските момичета завоюваха над 85 медала с многобройните си изпълнения индивидуално, ансамбли и танци. Повече от гимнастичките от “Етър Елит” се качиха на почетната стълбичка и зарадваха треньори и родители с изпълненията си.
“Гордеем се с нашите малки гимнастички и с тяхното участие. Гордеем се с нашите големи момичета, които подкрепиха по-малките и бяха много важна част от организацията на турнира. Опитът, които имаме, и добрата организацията, която се създаде, както и наградите от спонсорите на състезанието направиха така, че всички гостуващи отбори си тръгнаха с усмивка. Всички деца бяха щастливи, а турнирът се превърна в празник”, разказа Савина Ганчева, президент на “Етър Елит”.
Горнооряховските грации участваха в категориите танц с обръч, с въже и с топка. Всички деца в турнира се представиха блестящо и заслужено спечелиха куп награди.
Децата 2009-2010 г. на “Локомотив Елеганс” завладяха публиката и журито с танца с топки “Палави снежинки” и грабнаха първото място. Десет горнооряховски момичета, набор 2004-2005 г., станаха втори с танца си с обръч “Испански ритми”. А “Джудженца с въженца” донесе третото място на децата от “Локомотив Елеганс” родени 2006-2008 г.
“Много съм доволна от проведения турнир. Въпреки че е за първи път, всичко бе блестящо. И организацията, и атмосферата, и емоциите, всичко протече на много добро ниво. Благодаря за съдействието на община Горна Оряховица и се надявам да продължаваме все така стремително напред”, сподели Евгения Рачева, председател и треньор на “Локомотив Елеганс”.
Всички участници в първия турнир по художествена гимнастика в града получиха лакомства, осигурени от “Захарни заводи” АД.
Георги ГЪРЕВ, сн. Пресцентър Община Горна Оряховица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново