18 медала за каратеките на “Калоян” от турнира за купата “Алеко”

Публикувано на ср, 29 апр. 2015
543 четения

Ивайло Димитров взе злато и сребро и се качи два пъти на почетната стълбичка.

Силно представяне в Националния турнир по карате за купа “Алеко” за всички възрасти направиха младите каратеки от КК “Калоян”. В Свищов възпитаниците на сенсей Севджан Мехмедова завоюваха 1 златен, 5 сребърни и 12 бронзови медала и са девети в отборното класиране. По общ брой спечелени медали търновските състезатели са втори, след домакините от “Алеко”, които спечелиха 21 отличия. Най-голяма бе конкуренцията при момчета до 7 год. на макивара, където медалите си оспорваха 30 участника. Виктор Георгиев стигна до финала, където загуби от Николай Цанев от клуб “Никон” и завоюва сребърен медал. Калоян Иванов се пребори за бронз, а Деян Бачев е пети. В дисциплината “ката” бронзови медали спечелиха Виктор Георгиев и Калоян Иванов. В същата дисциплина при момчета 10-11 год. Ивайло Димитров завоюва сребро, допускайки загуба на финала от Вилхем Вилхемов от “Дарис”. На ката при момичета 8-9 год. Моника Русева се подреди на трето място. Елена Ангелова и Никол Колева взеха бронзови отличия при момичета 12-13 год. в дисциплината ката, Иванка Гайдарова е пета. Също на ката, при момчета 12-13 год. Ивайло Иванов се изкачи на трето място.
В дисциплината кумите при момичета 8-9 год. Моника Русева завърши трета в категория -30 кг. Рая Рускова е трета в категория +30 кг. При момчетата в тази възраст Кристиян Велков е с бронз на кумите в кат.-40 кг. Ивайло Димитров донесе единствения златен медал за “Калоян” в турнира. Възпитаникът на сенсей Севджан Мехмедова триумфира на кумите в кат.-35 кг, побеждавайки на финала Никола Александров от “Дарис”.
Иванка Гайдарова се пребори за бронза на кумите в кат.+45 кг при момичета 12-13 год. Иван Стоянов се нареди трети на кумите при момчета 14-15г. в кат.+70 кг.
Елена Димитрова се класира за финала на кумите при жени опън, където загуби от Ивелина Димитрова “Атнес”. На второ място в отборното на ката при момчета и момичета до 13 год. се класираха съставите на “Калоян”. Момчетата в състав Ивайло Димитров, Ивайло Иванов и Кристиян Велков отстъпиха на финала пред връстниците си от “Дарис”, а Рая Рускова, Моника Русева и Никол Колева загубиха в спора за златото от свищовските каратеки.
“Участвахме с общо 15 състезатели, доволна съм от представянето на децата. Надпреварата се проведе с елиминации, нямаше репешажи и всеки, загубил преди полуфинала, прекратяваше участието си. Това не бе добре за децата, защото загубеха ли те отпадаха. На 10 май в новата спортна зала до СОУ “Ем. Станев” ще проведем междучилищно първенство по карате. Очаквам да стане хубав празник”, сподели сенсей Севджан Мехмедова.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново