Съветниците от БСП са срещу закриването на тролеите и застрояването на парка “Габровски”

Публикувано на чт, 30 окт. 2014
778 четения

Великотърновските съветници от БСП са притеснени от състоянието на общинските язовири и рибарници.

Общинските съветници от БСП във Великотърновския общински съвет се обявиха против ликвидирането на тролейбусния транспорт във Велико Търново. Преди две години с Желка Денева направихме питане за бъдещето на тролеите, кметът отговори, че ще се въвеждат електробуси и не е мръднал от позицията си. Ние не сме срещу иновациите и преходите, а срещу вандалския подход в унищожаването на тролейбусната мрежа, посочи Стоян Витанов. Според него електротранспортът в старата столица е в имагинерното бъдеще.
Социалистите в местния парламент са категорично против смяната на статута на 131 кв.м от парка “Габровски”. Това е земята, върху която е построена частната Баварска къща. Актът за публична общинска собственост на земята е от 8 октомври 2014 година. 12 дена след това вече е отпаднала необходимостта имотът да е публична общинска собственост и се предлага да се актува в частна общинска собственост. Това отваря вратата на унищожаването на част от парка, посочи Витанов. Председателят на червената група в ОбС Валентин Ламбев посочи, че съветниците от БСП имат подозрения, че се готви ново мащабно застрояване там. Ако предложението бъде прието и получи нужните му 25 гласа, ще обявим обществена протестна подписка, посочи Ламбев.
БСП настоява да се отложи прехвърлянето на новата спортна зала в двора на СОУ “Ем. Станев” за управление на директорката на училището. Първо да получим отговори колко пари излезе строителството и колко са разплатени и да се обсъди залата да бъде дадена за стопанисване и управление на ОП “Спортни имоти”, посочи Петко Тюфекчиев.
По повод разследването на “Янтра ДНЕС” за отдаването под наем на 8 язовира и рибарници, част от които са водоеми само на хартия, а другите са потенциални убийци, съветниците от БСП изказаха притеснението си за техническото им състояние. Те ще подкрепят отдаването под наем, но алармираха, че е нужен дебат по безопасността на водоемите, която трябва да е водеща.
Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново