РИК встъпи в длъжност

Публикувано на вт, 19 авг. 2014
375 четения

15 души ще работят за нормалното протичане на изборния процес в Четвърти многомандатен избирателен район Велико Търново. 14 от тях са завършили “Право”, а един “История”, стана ясно при представянето от инж. Георги Рачев на Районната избирателна комисия. Председател на РИК е Десислава Йонкова. Заместник-председатели са Людмила Николова-Кернова и Милен Павлов, а секретар е Ирена Стасинопулу Красимира Петрова, Николина Митева, Деница Цветанова, Доброслава Керекова, Йордан Петров, Николай Илиев, Христо Данев, историкът Спас Спасов, Цветомира Йорданова-Атанасова, Ивета Кабакчиева и Илияна Димова са членовете на РИК.
“Това са хора, с които съвсем скоро работихме заедно и считам, че се справихме добре. Това ни дава и увереност, и право да кажем, че и на тези парламентарни избори РИК, заедно с екипа от Областна администрация, ще се справим добре и няма да допуснем нарушения в изборния процес”, заяви инж. Рачев при представянето на комисията.
Първото заседание на РИК се проведе на 15 август. Работното време на комисията ще бъде от 9 до 17 часа. Ще бъдат използвани два печата, решението за което ще бъде предоставено на Областния управител. Заседанията на комисията ще бъдат предавани на живо в интернет. В следващите дни в комисията очакват информация от общините за броя на СИК, след което те ще бъдат номерирани, а по-късно определен и техният състав. Кметовете на общини следва да организират консултации за съставите на СИК до 30 август, след което информацията да бъде предоставена на Районната избирателна комисия.
Техническият екип от Областна администрация, който ще работи заедно с РИК, е в състав главният секретар Ерджан Алкова и Петя Райкова, Милена Павлова-Карабялова, инж. Димитрина Сакърова, Живка Горанова и Елена Иванова.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново