Президентът Плевнелиев идва на дискусия за прехода във ВТУ

Публикувано на ср, 22 окт. 2014
998 четения

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в дискусия във Великотърновския университет, посветена на 25-годишнината от началото на демократичните промени в България. Форумът ще се проведе на 29 октомври от 10,30 до 14 часа в аулата на ВТУ. В него ще се включи още президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси, както и други видни политици, общественици и дисиденти.
Дискусията е част от националните инициативи, с която ще бъде отбелязан четвърт век от рухването на комунизма у нас. Повече от 120 са събитията, включени в кампанията “25 години свободна България”, а техен патрон е държавният глава. С организацията и координирането на различните прояви се занимава инициативен комитет. В него са привлечени политици, дисиденти и журналисти, а съпредседатели са президентът д-р Желю Желев и вицепрезидентът Тодор Кавалджиев. Именно президентът Желев, който е почетен доктор на търновската алма матер, е избрал първата дискусия да се проведе във ВТУ.
1000-годишнината от българския цар Самуил ще отбележи на 30 октомври Университетът. Академичната общност също ще отдаде своята почит към един от най-забележителните средновековни владетели, посветил живота и управлението си на отстояването на свободата и независимостта на България. От 13 часа в аулата ще бъдат прожектирани филми, посветени на събитието.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново