Жителите на Дичин искат ремонт на пътищата до Ресен и Русаля

Публикувано на ср, 19 Апр. 2017
350 четения

Разбитите пътища до Ресен и Русаля са основният проблем за жителите на Дичин по време на среща с представителите на младежкото обединение на БСП. Участие в нея взеха председателят на структурата Валерия Дончева, която е и общински съветник, както и заместник-председателят Красин Каракоцев. В дискусията се включи и кметът на селото Николай Теодосиев, който през 2015 г. бе избран от листата на БСП.
Местните припомниха, че в края на м.г. кметът на общината Даниел Панов е дал обещание, че още през ноември ще започне ремонт на засегнатите участъци. Това обаче към момента все още не се е случило. Жителите на Дичин са категорични, че вече не искат градинки, фонтани и цветя, а нормална транспортна връзка. По думите им заради лошите пътища такситата често отказват да идват до селото, автобусите и линейките закъсняват.
Хората от селото припомниха, че и предишният кмет Румен Рашев е дал обещание за ремонт на отсечките и отбелязаха, че лошата инфраструктура гони и инвеститорите от района.
Кметът на Дичин Николай Теодосиев сподели, че в момента кандидатства по “Местни инициативи” и Инвестиционната програма. С големи усилия селото ще получи от двете пера общо 23 000 лв. Парите обаче ще стигнат само за 300 метра асфалт.
Към момента някои къщи не са свързани, а други нямат добра връзка.
Представителите на Младежкото обединение на БСП зарадваха хората от Дичин с 50 ръчно боядисани яйца и вкусни козунаци. Жителите от своя страна благодариха за вниманието и споделиха, че селото не е голямо, но в него живеят доста обществено ангажирани хора, които заслужават вниманието на общината.
В. АТАНАСОВА

Пътни строежи - Велико Търново