“Престиж 96” получи отличието “Инвеститор на годината 2012”

Публикувано на чт, 17 ян. 2013
1417 четения

Великотърновският производител на захарни изделия “Престиж 96” АД получи наградата “Инвеститор на годината 2012” на Българската агенция за инвестиции. Церемонията се състоя на 15 януари в София и на нея присъства президентът Росен Плевнелиев, икономическият министър Делян Добрев, дипломати и бизнесмени.
Призът за търновската фирма е за инвестицията от 30 млн. лв., направена през миналата година в строежа и оборудването на нова фабрика за захарни изделия в старата столица. В цеха и склада с обща площ от 44 000 кв. м са вложени 28 млн. лв., а в оборудването – още 2 млн. лв. Разкрити са над 100 нови работни места. Наградата получи изпълнителният директор на “Престиж 96” Анастасиос Панайотопулос. Статуетката му връчи изп. директор на БАИ Борислав Стефанов. През м.г. фабриката на дружеството получи и наградата “Сграда на годината”.
Още 7 компании бяха удостоени с наградата “Инвеститор на годината 2012” – “Литекс Мотор”, LAC, “ИнграмМайкро”, “РиМ България”, “Пентакс Медилак”, “БИОВЕТ” и “СофияМед Клиник” за вложения в областта на автомобилостроенето, високите технологии, биотехнологиите, медицинското оборудване и фармацията.
Здравка МАСЛЯНКОВА 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново