Членове на пенсионерски спортен клуб “Нове” – Свищов, посетиха Парламента

Публикувано на ср, 14 юни 2017
225 четения

Миналия петък свищовските пенсионери от ПСК “Нове” пристъпиха през тежките врати на Народното събрание. Така възрастните спортисти се отзоваха на поканата на народния представител от коалиция “Обединени патриоти” доц. д-р Милен Михов да посетят Парламента. Проявата бе изцяло финансирана от депутата – дългогодишен приятел и благодетел на клуба и негов почетен член.
След благородния жест на кмета Генчо Генчев и общинската управа за ремонтиране на клуба на ПСК “Нове”, пенсионерите влязоха в сградата с надпис “Съединението прави силата” с респект към историята, която може да бъде почувствана почти навсякъде. Благодарение на д-р Красимир Красимиров от парламентарната дирекция “Пресцентър и връзки с обществеността” те разгледаха кулоарите, пленарната зала, постоянната експозиция, свързана с историята на законодателната институция, както и стаята на коалиция “Обединени патриоти”, носеща името на подпредседателя Димитър Пешев. От балконите свищовци имаха възможност да проследят част от пленарното заседание и да чуят отговорите на министър-председателя Бойко Борисов.
В зала “Запад” на втория етаж, където са изложени маслени платна с портрети на известни българи, ръководили съдбините ни, се проведе приятелската среща на гостите с доц. Михов. Той разказа за работата си като депутат, за законодателните инициативи на “Обединени патриоти” и отговори на многобройните въпроси.
По-късно пенсионерите спортисти посетиха Националния военноисторически музей, където наред с впечатляващите експонати имаха уникалната възможност да видят оригиналното Панагюрско златно съкровище.
В неделя ПСК “Нове” участва в Плевен с новата си композиция “И аз го мога” в Зоналното първенство на пенсионерските спортни клубове от Северна България към Българската асоциация “Спорт за всички”.
Галя БОРИСОВА, сн. личен архив

Пътни строежи - Велико Търново