Смениха шефа на военния завод “Терем-Ивайло”

Публикувано на пн, 17 Юли 2017
2727 четения

На печалба сме, не мога да си обясня решението, коментира досегашният директор на предприятието Маргарита Христова

Николай Колев е новият управител на военния завод “Терем-Ивайло”, научи “Янтра ДНЕС”. Той заменя на поста икономиста Маргарита Христова, която пое управлението в средата на март 2015 година. До сега Колев е бил зам.-директор по производството.
Управителният съвет на холдинга е взел решението в понеделник миналата седмица, а във вторник във военния завод е бил получен протоколът от заседанието.
Честно казано, не мога да си обясня смяната, тъй като дружеството е с добри финансови показатели, много по-добри от тези, когато приех управлението. Всеки може да види отчетите ни, на печалба сме. Имаме договори, нещата в завода вървят. Някои други дружества вземат заеми за заплати, ние не, тоест справяме се сами. Решението ми се струва странно, но от ръководството не са длъжни да дават обяснение. При положение че сме с добри финансови показатели, си мисля, че става дума за политическо решение, коментира за “Янтра ДНЕС” Христова.
По думите на бившия директор на завода Станислав Рашков, който е общински съветник от гражданската квота на ВМРО, Колев не е назначение на воеводите, чийто лидер Красимир Каракачанов е военен министър.
Новият директор Николай Колев започва работа във военния завод “Терем-Ивайло” през 2014 г. по покана на Маргарита Христова, която му предложила да работи в маркетинга. След това е бил ръководител на едно от производствените звена.
Преди три месеца лично аз го назначих за зам.-директор по производството, заяви Христова. Тя ще изпълнява длъжността директор до вписването на промяната, което се очаква да стане най-късно в сряда.
Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново