Съветници предлагат еднопосочно движение в района на стадион “Ивайло”

Публикувано на ср, 11 Ян. 2017
857 четения

Да има два месеца срок, в който да се види ефективни ли са предприетите мерки за справяне с проблема на ул. “Йоновка”. Около това становище се обединиха представителите на Комисията по проблемите на гражданското общество във Великотърновския общински съвет, оглавявана от адвокат Николай Илчев. Тя заседава извънредно във връзка с постъпило писмо от родители на деца в ОУ “Бачо Киро”. Те са притеснени за безопасността им, тъй като сутрин и вечер около училището има голямо струпване на автомобили. Писмото е подкрепено и от подписка, в която са се включили над 200 родители.
Директорът на училището Владимир Николов обясни, че няколко пъти на този вход е имало сериозни инциденти. Преди време родители са се сбили след спор кой да спре и кой да тръгне, а на пешеходната пътека преди година са щели да блъснат дете.
Миналата седмица на работна среща, инициирана от зам.-кмета на В. Търново проф. Георги Камарашев по случая, беше забранено паркирането от двете страни на улица “Йоновка”, в района на ОУ “Бачо Киро”. Вече са поставени необходимите пътни знаци за ограничението. Веднъж завинаги в нашата държава трябва да разберем, че трябва да има ред и върховенство на закона. Убеден съм, че като респектираме няколко пъти родителите и те ще спрат да нарушават правилата, заяви проф. Камарашев.
На срещата председателят на ОбС Венцислав Спирдонов изказа становище, че може да се помисли и за изграждане на буферен паркинг в района, който да поеме голяма част от колите. Съветниците решиха още да се изготви анализ на организацията на движението не само по ул. “Йоновка”, а на целия район около стадиона, защото там проблемните точки са много. Според много от тях най-доброто решение е около стадиона да се обособи еднопосочно движение.
В заседанието на комисията участваха още директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов, главен инспектор Атанас Атанасов, началник-сектор “Пътна полиция” и др.
Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново