Патриотите искат ретро автомобилите да се дефинират като исторически

Публикувано на пт, 6 Ян. 2017
331 четения

За изминалите две години депутатът от Патриотичния фронт Милен Михов е участвал в изготвянето на 34 законопроекта, 35 предложения за изменения и допълнения на закони между първо и второ четене, 7 решения, 3 декларации, 9 актуални питания към изпълнителната власт. Това отчете той в края на работата 43-то Народно събрание.
По думите му по-важните законодателни инициативи, станали законови актове, са свързани с увеличаването на броя студенти от българските малцинства и общности зад граница от 400 на 1000 и на броя на докторантите от 12 на 20. Според него са важни още утвърдените предложения на Патриотичния фронт в Закона за предучилищното и училищното образование за забраната за използване на телефони в учебните часове, както и обезщетение на учители с десет брутни заплати при пенсиониране.
Депутатът изказа съжаление за отхвърлените идеи в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за резерва, които бяха свързани с възстановяването на наборната военна служба в рамките на шест месеца за мъже, навършили 19 г., и въвеждане на задължително военно обучение за всички, които са навършили 16 г. Според Михов през оставащите две седмици Народното събрание няма да успее да направи изменения в Закона за развитието на академичния състав, както и на допълнения в Закона за движение по пътищата, в който патриотите предлагат ретро автомобилите да се дефинират като исторически автомобили.
Михов поясни, че целта на поправката е собствениците да могат да регистрират колите в КАТ, което ще им позволи да ги управляват и по пътищата. Много от старите автомобили нямат колани и мигачи, което е задължително условие от контролния орган, за да се движат. Ако поправката бъде приета, този проблем ще бъде решен.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Бранимир БОНЕВ

Пътни строежи - Велико Търново