Общинските съветници във Велико Търново настояват: Ръководството на Хуманитарна гимназия да представи план за развитие на училището

Публикувано на вт, 5 Сеп. 2017
403 четения

Хуманитарна гимназия във Велико Търново да бъде дофинансирана с 35 000 лв., реши на последното си заседание Великотърновският общински съвет.
Съветниците от Реформаторския блок призоваха директорката Жоржета Ангелова на следващото заседание на местния парламент през октомври да представи план за развитието на училището за периода 2018-2020 г., което беше подкрепено от останалите им колеги.
До кога ще продължава това дофинансиране? Правим го за поредна година и ако нищо не се промени, ще го правим и през следващите десетилетия. Затова настояваме ръководството да даде визията си за периода поне до 2020 г. Емоциите не решават проблемите. Аз гласувах навремето със сърцето си против закриването на това училище, но сега разумът ми говори друго. Трябва да си дадем отговор на въпроса жива ли е Хуманитарна гимназия или вече не. Нашето желание да я има е едно, но дали наистина е така, заяви от трибуната Мирослав Трифонов. Според него ръководството трябва да представи проект как ще се развива училището занапред. Защото тези средства, които даваме сега, нито ги вадим от Янтра, нито ги копаем на Пишмана, великотърновци трябва да знаят какво се случва с техните пари, каза Трифонов.
Не бива да забравяме, че освен че е второто училище в България, пари за построяването му дава човек, който дори не е от града, а е от Стара Загора. Затова не е морално да говорим за закриването на гимназията. Искате отчет на директорката и план – защо не поискаме отчет на “Етър” дали ще остане в “А” група срещу 300 000 лв., които му дадохме, а искаме отчет на директорката? Тя какво да направи – къде са хуманитарните паралелки, защо не са там? В другите училища. Тук е проблемът, заяви Стефан Михайлов от движение “Царевград за Велико Търново”.
24 ученици са приети в училището тази година, те ще бъдат разпределени в две маломерни паралелки.
Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново