Христо Иванов, лидер на “Да, България”: Изборите са референдум за това дали ще започнем борба с корупцията и промяна на съдебната система

Публикувано на пн, 20 Мар. 2017
160 четения

Водачът на листата на коалиция “Да, България” Дончо Бораджиев призова жителите на региона да гласуват с номер 16 за едно чисто ново начало.

Тези избори са начин да се опитаме да постигнем фундаментална промяна в нашата страна. Това обяви във Велико Търново лидерът на “Да, България” Христо Иванов по време на среща с членове и симпатизанти на партията. По думите му международното положение също поставя сериозни предизвикателства пред България и е изключително важно кой ще управлява страната след 26 март. Според Иванов трябва да имаме правителство, което ясно и категорично да защитава интересите ни в започналата трансформация на Европейския съюз. Тези избори са референдум за това дали България ще започне борба с корупцията и промяна на съдебната система, посочи Иванов. За да може България да е в ядрото на Европейския съюз, тя трябва да има здраво правосъдие, здрави регулатори като БНБ и Комисията за финансов надзор, здрави служби, които да я направят доверен партньор в борбата с корупцията, поясни създателят на “Да, България”.
Христо Иванов беше категоричен, че за неговата политическа формация биха гласували всички онези българи, които ясно разбират, че връзката между бедност и корупция е пряка, както и това, че трябва да се борим за оставане в ядрото на ЕС. За да запазим демокрацията и европейския модел на развитие на България, не трябва да се затваряме в 7 %, които събра Трайчо Трайков на президентските избори, коментира Иванов. По думите му, политическата формация е млада, енергична и не носи бремето на партиите на статуквото. Целта ни не е да прескочим 4 % бариера, а да застанем в центъра на българската политика, за да я променим, заяви още той.
Не ми се искаше да се калям в политиката, но моята съвест не ми позволява повече да стоя отстрани, заяви известната тенисистка Мануела Малеева, която е един от учредителите на “Да, България”. По думите ѝ наглостта на всички нива в държавата вече е непоносима.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново