Д-р Диляна Вачкова е новият шеф на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново

Публикувано на пт, 19 май 2017
1719 четения

Д-р Диляна Вачкова е новият шеф на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново. Тя зае мястото на Росица Димитрова, която стана заместник-министър в МТСП.
Д-р Вачкова беше част от екипа на социалната дирекция и отговаряше за общинското здравеопазване. Тя е завършила медицина в Плевен, а след това работи известно време като педиатър. Била е на работа в ХЕИ (сега РЗИ) и Регионалната здравна каса. В Община Велико Търново повече от 10 години работи в Дирекцията за социални дейности и здравеопазване.
Като зам.-министър на МТСП Росица Димитрова ще отговаря за социалното включване, социалните помощи, социалните услуги, подкрепата на децата и семейството, интеграцията на хората с увреждания, равнопоставеността на половете и антидискриминацията. Освен това Димитрова ще осъществява връзката между Държавната агенция за закрила на детето и социалното министерство и ще координира дейността на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания и фонд “Социална закрила”.
Вася ТЕРЗИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново