5 мъже и 3 жени от региона влизат днес в Парламента

Публикувано на ср, 19 Апр. 2017
1025 четения

Осем народни представители ще представляват област Велико Търново в 44-то Народно събрание, което започва работа днес. От ГЕРБ това са зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, машинният инженер Клавдия Ганчева и преподавателката в Стопанската академия в Свищов Станислава Стоянова. Коалицията “БСП за България” също спечели три мандата в лицето на именитата състезателка по спортна стрелба Весела Лечева, областният и общински председател на БСП Валентин Ламбев и младият бизнесмен от Г. Оряховица Явор Божанков. По един народен представител в новото Народно събрание ще имат “Обединените патриоти – ВМРО, НФСБ и Атака” и ДПС, това ще е историкът Милен Михов и ген. Симеон Симеонов, началник на отбраната на Българската армия в периода 2009-2014 г.
Половината от народните представители от областта – Стоянова, Ламбев, Божанков и ген. Симеонов, ще седнат за първи път зад банките в Парламента. От останалите четирима двама – Клавдия Ганчева и Милен Михов, имат по един непълен мандат. Весела Лечева е избирана в 39-я и 40-я парламент, а Цветан Цветанов бе председател на парламентарната група на ГЕРБ в периода 2014-2017 г.
Любопитната статистика се допълва и от факта, че трима от народните представители от областта живеят в София – Цветан Цветанов, Весела Лечева и ген. Симеон Симеонов, двама в Горна Оряховица – Клавдия Ганчева и Явор Божанков, а останалите във Велико Търново. Най-млад сред депутатите е 26-годишният Божанков, а най-възрастен 62-годишният ген. Симеонов.
Весела КЪНЧЕВА

Пътни строежи - Велико Търново