2 в 1 – пречиствателна станция и галерия имат в Павликени

Публикувано на пт, 19 май 2017
486 четения

Уникална пречиствателна станция за отпадни води, в която е разположена галерия на изкуствата, имат в Павликени. Модерното екосъоръжение е изградено върху 10 дка до река Павликенска по проект за 31 млн. лв. Това е най-големият инфраструктурен обект в историята на Общината.
Необичайното е, че фоайето на административната сграда е превърнато в прекрасна изложбена зала. Интересни картини, пана, дървени пластики, декоративни чинии, стенни часовници, свещници, вази, икони, гоблени, отличия, сертификати, пластики, порцеланови фигури са част от експозицията. Те са аранжирани по стените и тъй като мястото се е оказало недостатъчно, много от ценните предмети са подредени на пода, дори и в другите стаи на администрацията.
Оказа се, че уникатите са на началника на пречиствателната станция инж. Тодор Папазов. От години хобито му е да събира ценни картини, часовници и предмети и какво ли не още. И тъй като в къщата му вече няма място, колекционерът решава да направи галерия и на работното място. Инженерът разказа, че тук прекарва повечето време от деня и се чувства щастлив, защото изложбата се харесва на колегите му и придава особено настроение за работа, дисциплина и отговорност.
Вася ТЕРЗИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново