Правят първа копка на Кауфланд през лятото

Публикувано на чт, 18 ян. 2018
6965 четения

Хипермаркетът ще посреща клиенти през февруари 2019 г.

Изграждането на хипермаркет Кауфланд във Велико Търново е планирано да започне през лятото на тази година, съобщиха за “Янтра ДНЕС” от веригата магазини. Те уточниха, че все още не е избран изпълнител на строежа.
Освен първи за града, това ще бъде и един от най-модерните обекти на веригата. Той ще е изпълнен изцяло според новата модерна концепция на компанията, създадена с фокус върху максималния комфорт на потребителите. Планирано е хипермаркетът да отвори врати за жителите и гостите на Велико Търново през февруари 2019 г.
През 2016 г. компанията купи на търг за 5,8 млн. лв. недовършения хирургически блок на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и стана собственик на терен от 18,9 дка, разположен на главния път София – Варна. Теренът не беше в добро състояние, на него се беше образувало блато, имаше голям обем запуснати площи и неподдържана растителност, както и недостроена сграда. Бяха предприети всички необходими действия за облагородяване на парцела, а сега теренът вече е готов за строителство.
Застроената площ на магазина ще бъде около 6000 кв.м, а търговската площ – малко над 3000 кв.м. Обектът ще разполага с над 250 паркоместа. Ще бъде изграден по най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и оборудван със системи, щадящи околната среда.
Хипермаркетът ще разполага с комбинирано отопление и охлаждане, модерна енергийноефективна хладилна инсталация, както и последно поколение енергийноефективно LED осветление.
Модерните и иновативни технологии и функционалности, приложени във всеки нов и модернизиран хипермаркет на Кауфланд в България, имат за цел да намалят въглеродния отпечатък на обектите до минимум, подчертавайки последователната политика на веригата за грижа към природата, поясниха от веригата.
С откриването на първия хипермаркет Кауфланд във Велико Търново ще бъдат създадени около 150 нови местни работни места. Политика на компанията от самото начало е да създава предпоставки за развитието на местната икономика и социална среда, затова фокусът ще бъде върху създаване на екип от Велико Търново и региона.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново