Жените в Общината ще са на високи токчета

Публикувано на вт, 6 Окт. 2015
1681 четения

За 652 522 лв. Община Велико Търново купува представителни дрехи, работни костюми и обувки

За 652 522 лв. с ДДС Община Велико Търново купува представителни дрехи, работни костюми и обувки за администрацията и звената на общинска издръжка. Обществената поръчка е за три години.
За 104 760 лв. ще бъдат купени по лятно и зимно сако за жените в администрацията, по един панталон и пола за двата сезона и ризи към тях. Чиновничките ще са и със служебни шалчета. Мъжете ще имат летен и зимен костюм и по една копринена вратовръзка. Служебните костюми ще имат избродирани емблеми с логото на Общината.
За работно облекло се заделя бюджет от 380 585 лв. с ДДС. За звената на общинска издръжка ще се купуват комплекти от туника и панталон за мъжете и жените за лятото и зимата. В поръчката са включени и облеклата за готвачите в ученическите столове и детски градини, както и работни манти за двата сезона, грейки и тениски с къси ръкави. Шофьорите също ще получат работно облекло – по два панталона с ризи и яке. За работниците на открито са предвидени гащеризони с тениски и яке. Пълен комплект дрехи за студено и горещо в комплект с шапки ще получат и служителите в общинското горско предприятие.
От техническите спецификации при поръчката за обувките става ясно, че по коридорите на Общината ще ходят служителки само на високи служебни токчета. За дамите ще се купуват черни или кафяви летни сандали от естествена кожа или велур с височина на тока 9,5-10,5 см с двойната омекотяваща система за стъпалото, за да улеснява естественото движение на крака и намалява напрежението върху ходилото за редуциране на умората от ходене. Има и втора възможност, при която токчето е двойно по-ниско. Зимните обувки ще са с ток 5-6 см и задължително с непързаляща се подметка. Служебни обувки са предвидени за чиновниците и за останалите звена на общинска издръжка. Поръчката за обувките от естествена кожа е разчетена за 146 117 лв. с ДДС.
За 21 060 лв. с ДДС ще бъдат купени лични предпазни средства – латексови ръкавици, бонета, текстилни и гумени престилки.
В търга за възлагането на поръчката може да участват кандидати, които са реабилитирани за данъчни престъпления, за подкуп, пране на пари, както и с възстановени права след присъди за участие в организирана престъпна група и престъпления против собствеността и стопанството. Задължително е кандидатите да нямат текущи задължения към държавата и Общината. Изрично ще се прави проверка за конфликт на интереси и свързани лица. Възможно е наемането на подизпълнители.
Кандидатите ще трябва да представят мостри на платовете и кожите, от които ще бъдат изработени дрехите и обувките, както и снимки на костюмите и чепиците.
Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 30 октомври.
З. ХРИСТОВА

Пътни строежи - Велико Търново