В залите “Рафаел Михайлов” представят картини на 34 творци от Стара Загора

Публикувано на пн, 20 Мар. 2017
87 четения

Живописни платна на 34 от най-известните художници на Стара Загора са представени в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във В. Търново. Експозицията включва 56 картини, които са притежание на Старозагорската художествена галерия. Изложбата е част от културната програма, посветена на празника на старопрестолния град 22 март.
Със свои произведения присъстват основна част от творците, определящи облика на художествените процеси в културния живот на Стара Загора от края на XIX до края на XX век. Тази изложба е своеобразен реверанс към паметта и таланта на четирите поколения художници, утвърдили своя град сред духовните центрове на страната ни. Тя е и поздрав на Художествената галерия в града на липите за празника на В. Търново и неговите почитатели на изобразителното изкуство, обясни директорът на Дирекция “Култура и туризъм” в Общината Нелина Църова.
В изложбата “Художниците на Стара Загора” са включени автори от Антон Митов, Васил Маринов и Атанас Михов през Димитър Гюдженов, Никола Кожухаров и Марио Жеков, поколението на Петър Славов, Димитър Караджов, Петър Русков и Димитър Чехларов до Любомир Цакев, Иван Попчев и Янаки Кавръков.
З. ГЕОРГИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново