Свищовски ученици завоюваха 22 медала от “Математика без граници”

Публикувано: пн, 28 Ное. 2016 | Прегледи: 69
Намали шрифта Увеличи шрифта

Свищовски ученици завоюваха 22 медала от есенния кръг на Международния математически турнир “Математика без граници”. Девет от отличията са на възпитаници от СУ “Николай Катранов”, а останалите 13 – младите математици от СУ “Димитър Благоев”. В четвъртото издание на престижния форум са участвали ученици от 27 страни, пръснати на пет континента.
Трима са златните медалисти от СУ “Николай Катранов” – деветокласничката Любомира Димитрова, Никола Вачев от 3 клас и Димитър Георгиев от 2 клас. Сребърни отличия имат Борислава Божинова от 7 клас и първокласничката Божидара Щърковска. С бронзови медали са се окичили Иван Спасов от 3 клас и първолаците Марая Борисова, Рая Савова и Стефан Дековски.
Общо 87 деца от СУ “Димитър Благоев” са участвали в математическата надпревара, а 13-те медалисти са получили своите отличия на официална церемония в актовата зала. Лично директорката Цветанка Кирилова е връчила златните медали на второкласничката Михаела Георгиева и Кристиан Божинов от 7 клас.
Със сребърни медали са били наградени Божидар Антов, Виктор Иванов и Кристиян Йорданов от 4 клас, Петър Петров от 2 клас, Димитър Матеев от 3 клас и седмокласникът Благовест Антонов. Бронзови медали са получили Михаил Железов от 3 клас, Даниел Данаилов, Никола Александров и Моника Кирилова от 4 клас, както и Антон Антонов от 7 клас.
Златина ДИМИТРОВА

Повече в Общество
Затвори