Свищовски ученици завоюваха 22 медала от “Математика без граници”

Публикувано на пн, 28 Ное. 2016
86 четения

Свищовски ученици завоюваха 22 медала от есенния кръг на Международния математически турнир “Математика без граници”. Девет от отличията са на възпитаници от СУ “Николай Катранов”, а останалите 13 – младите математици от СУ “Димитър Благоев”. В четвъртото издание на престижния форум са участвали ученици от 27 страни, пръснати на пет континента.
Трима са златните медалисти от СУ “Николай Катранов” – деветокласничката Любомира Димитрова, Никола Вачев от 3 клас и Димитър Георгиев от 2 клас. Сребърни отличия имат Борислава Божинова от 7 клас и първокласничката Божидара Щърковска. С бронзови медали са се окичили Иван Спасов от 3 клас и първолаците Марая Борисова, Рая Савова и Стефан Дековски.
Общо 87 деца от СУ “Димитър Благоев” са участвали в математическата надпревара, а 13-те медалисти са получили своите отличия на официална церемония в актовата зала. Лично директорката Цветанка Кирилова е връчила златните медали на второкласничката Михаела Георгиева и Кристиан Божинов от 7 клас.
Със сребърни медали са били наградени Божидар Антов, Виктор Иванов и Кристиян Йорданов от 4 клас, Петър Петров от 2 клас, Димитър Матеев от 3 клас и седмокласникът Благовест Антонов. Бронзови медали са получили Михаил Железов от 3 клас, Даниел Данаилов, Никола Александров и Моника Кирилова от 4 клас, както и Антон Антонов от 7 клас.
Златина ДИМИТРОВА

Пътни строежи - Велико Търново