Сладоледено парти зарадва обитателите на Дома за възрастни хора “Венета Ботева”

Публикувано на пт, 11 Авг. 2017
481 четения

Сладоледено парти зарадва обитателите на Дома за възрастни хора “Венета Ботева” във Велико Търново. По традиция вече осма поредна година те се събират през август в Английския двор на сградата, за да похапнат сладолед и да се повеселят. Сладоледеното парти вече е любимото лятно забавление на голямото 130-членно семейство в Дома. Леденото изкушение е подарък от ръководството на институцията.
Бабите и дядовците от “Венета Ботева” се забавляваха с чудесна драматично-музикална програма, в която артистите са самите те. Да поздравят възрастните хора дойдоха зам.-министърът на МТСП Росица Димитрова, директорката на дирекцията по социално подпомагане Мая Пешева и шефът на общинската социална служба д-р Диляна Вачкова. Те аплодираха горещо самодейците, като към аплодисментите се включиха и петима доброволци от международната организация “AIESEC”, които с техни колеги са студенти по психология от различни британски университети. Сега те ще стажуват един месец във В. Търново и ще се запознаят със социалните услуги, разкрити в общината. Част от доброволците са гости на Дома, където за два дена ще се запознаят с живота на възрастните хора.
Директорката Зорица Радловска поздрави всички, а след това последва пъстър хавайски танц, изпълнен от шармантните дами от танцовата формация “Усмивката”. Следваха изпълнения на песента “Бисерна звезда” на певческата група “Златна възраст”, стихотворението “Лято”, изпълнението на дуета Янка Пенчева и Стефка Несторова, хумористичния скеч “Баба и внуче”, прекрасните песни на дует “Ритон”, а в буфото се представиха обичаните Стойчо Йорданов и Кина Кузнецова, ориенталски танц на Елена Божева, вълнуващо сиртаки на Анка Христова, Стойчо Йорданов и Илия Гергов и др.
Накрая бабите мажоретки изправиха накрак всички с хитовия си танц “Рап баби”.
Вася ТЕРЗИЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново