Пожарникари пренасят на ръце болни до линейки в снега

Публикувано на ср, 11 Ян. 2017
197 четения

Екипи от Великотърновската пожарна дирекция достигат труднопроходими местности със специализирана техника и оказват помощ на бедстващи и болни. Мобилизацията е по повод усложнената зимна обстановка и нуждата да се доставят лекарства и храни от първа необходимост в местата, блокирани от снежния ад. Високопроходимата техника е предвидена за подобни ситуации и оказва безценна помощ на останалите структури. Преди два дена с помощта на военни от Белене бе пробита снежната блокада в община Свищов, а за доставянето на храни и медикаменти е използвана американска моторна шейна, с която огнеборците се придвижват в преспите.
С помощта на тази техника успяваме да стигнем до най-отдалечените райони. На хората в бедствено положение се доставя най-необходимото, за да се осигури нормалният им живот, обясни ком. Красимир Кръстев, директор на РД ПБЗН. Екипи са на крак денонощно и са в готовност да помагат на бедстващи.
Помощта на пожарникарите се наложила и за пренасянето на болни до линейките, които не успели да пробият до жилищата на нуждаещите се. Медиците получили съдействие в Свищов и В. Търново. В крайдунавския град почти по едно и също време възникнала нуждата от спешна медицинска помощ на два адреса. Жилищата се оказали непристъпни за линейките, затова на помощ дошли огнеборци, които пренесли болните на ръце. В с. Леденик пожарникарите носили трудноподвижна жена на носилка близо 500 м, тъй като адресът ѝ бил недостъпен заради снега.
Мария НЕДЕВА

Пътни строежи - Велико Търново