По Коледа пиян клошар разиграва медици

Публикувано на чт, 27 Дек. 2012
250 четения

По Коледа пиян клошар разиграва медици в Г. Оряховица. 58-годишният Симеон Александров е бездомник, не работи, но намира пари да си купува алкохол и често се напива. После пада пиян по улиците и състрадателни хора се обаждат за медицинска помощ, разказаха медици.
Проблемът е, че Симеон винаги е пиян, а при нас няма отрезвител, обясни Анелия Йорданова, фелдшер в спешна помощ. Тя разказа, че в Г. Оряховица работи приют за бездомници, но той осигурява топла храна и легло за един ден. След това бездомниците отново се връщат на улицата. Според Йорданова с тези клошари трябва да се занимават социалните служби, а не спешна помощ.
Фелдшерката разказа още, че преди години Симеон се е хвърлял пред леките коли нарочно, за да изнудва шофьорите да му дават пари. Така изкарвал по някой лев, пак се напивал и пристигал често в спешна помощ.
Ние не сме социално заведение, подчерта Йорданова. Докато разкарваме линейката за пияния бездомник, друг пациент наистина се нуждае от нашата помощ, коментира още фелдшерката.
Вася ТЕРЗИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново