Пет училища по-малко отварят врати на 15 септември

Публикувано на вт, 12 Сеп. 2017
944 четения

Пет училища по-малко ще отворят врати на 15 септември в област В. Търново. От новата учебна година вече няма да посрещат ученици основните училища в селата Страхилово и Горско Ново село. По предложение на общинските съвети в Полски Тръмбеш и Златарица със заповед на просветния министър двете учебни заведения са закрити.
Вече е факт и заповедта на министър Красимир Вълчев за сливането на ПГ по селско стопанство “Боруш” в с. Крушето и ПГ по хранителни технологии “Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица. В новообразуваното училище ще се обучават 278 ученици в дневна форма.
Преобразувани са и двете помощни училища във Велико Търново и в Ново село. Те ще продължат да функционират като центрове за специална образователна подкрепа, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.
18 учители търсят училищата в областта броени дни преди 15 септември, обяви шефката на РУО. Има свободни места за един преподавател по български език и литература и за четирима по математика и информатика. Гимназиите имат нужда от двама педагози по професионална подготовка и един по биология.
В момента 63 екипа с над 500 представители на различни институции работят по определянето на статуса на 10 000 ученици.
З. ГЕОРГИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново