Наградиха изявените ученици в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Публикувано на вт, 21 май 2013
931 четения

Директорът на училището Христо Димов връчи наградите на талантливите деца.

28 изявени ученици от 1 до 4 клас в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във В. Търново бяха наградени на специално тържество вчера. Децата са носители на отличия от различни национални, регионални и общински конкурси в областта на математиката, музиката, литературата, спорта и др. Празникът беше организиран по повод Деня на българската просвета и култура. Поздрав към всички ученици, учители и родители отправи зам.-кметът на Общината Снежана Данева.
Първокласничката Анджелина Николакева и Михаил Тодоров от 4 клас са носители на златни медали от Международното математическо състезание “Европейско кенгуру”. Със сребърен медал се е окичила Адриана Тодорова от 1 клас, а бронзови отличия са извоювали Павлин Събев от 2 клас и Василена Славова от 3 клас.
Третокласникът Ростислав Шеберков е златен медалист от престижния национален математически турнир “Иван Салабашев”. Теодора Даскалова, която завършва първи клас, пък оглави класирането във Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България. Нейната сестра Александра стана първа в конкурса за есе на сдружение “Азбукари”. Близначките са и изявени пианистки. Заедно спечелиха среброто в конкурса “Орфеева дарба”.
Около 40 са наградените възпитаници на “Св. Патриарх Евтимий” в традиционния конкурс на Сдружението на българските начални учители. На финалния кръг те са събрали максималните 50 точки. Те получиха предметни награди от фондацията.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Пътни строежи - Велико Търново