Над 50 автори представят свои разработки на студентски четения

Публикувано на пт, 28 Мар. 2014
360 четения

Над 50 млади автори ще представят свои научни разработки в Мартенските студентски четения, които започнаха вчера във Великотърновския университет. Домакин на научния форум за студенти и докторанти, който се организира за четвърта поредна година, е Историческият факултет.
Специално за четенията свои доклади са подготвили 30 бакалаври, 6 магистри и 16 докторанти от три университета – ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, СУ “Св. Климент Охридски” и ШУ “Епископ Константин Преславски”. Техните разработки са в областите история, археология, етнология и география.
Заявените от участниците теми се отличават с актуалност и дискусионност, което бе едно от предварителните условия за участие в научната студентска сесия, обясни зам.-деканът на Историческия факултет доц. д-р Красимира Мутафова. Тя допълни, че студентите и докторантите ще получат сертификат за участие, а представените доклади ще бъдат издадени в сборник.
В подготовката и провеждането на Четвъртите мартенски студентски четения участват деканатът на Историческия факултет, Студентският съвет на ВТУ и студентски клуб Ателие “История и памет”.
Златина ДИМИТРОВА

Пътни строежи - Велико Търново