Кмет изкара администрацията си под строй да рине сняг

Публикувано на вт, 19 Ян. 2016
9432 четения

Кмет изкара под строй цялата си администрация да рине сняг. Първият работен ден след обилния снеговалеж за общинската администрация в Златарица започна с оперативка и масова физзарядка с греблата. Пенчо Чанев и подчинените му извадиха лопатите и до снежинка не остана около Общината.
Най-важното беше да осигурим достъп, за да може хората да дойдат и да получат услугите, за които сме им нужни. Трябваше да е достъпно и помещението, в което от БЧК раздават пакетите с хранителни помощи за социално слабите. Няма как да работим за хората, ако те не могат да стигнат до нас, каза секретарят на Общината Таня Лазарова.
На хората им е трудно, трудно ни е и на нас, но е средата на януари и е време за сняг. Ако сега не сме мобилизирани и не си изчистим, няма кой. В Общината няма наети по временна заетост, първите договори ще дойдат през февруари. До тогава не можем да стоим в преспите. За да искат отговорно отношение от хората, пример трябва да даде администрация, коментира  Пенчо Чанев.
Вчера в Златарица беше доставен и малък роторен снегорин, с който ще се разриват тротоарите. Машината е за 1000 лв. от общинския бюджет.
Проблем остава електрозахранването. Почти всички села в Златаришкия балкан трето денонощие са без ток заради различни аварии по мрежата средно и ниско напрежение. Общината изпрати фадрома, която да разрива партини до възлови участъци, за да стигнат по-бързо колите на аварийните екипи на “Енерго-Про”.
Здравка МАСЛЯНКОВА

Пътни строежи - Велико Търново