Кмет изкара администрацията си под строй да рине сняг

Публикувано: вт, 19 Ян. 2016 | Прегледи: 9385
Намали шрифта Увеличи шрифта

Кмет изкара под строй цялата си администрация да рине сняг. Първият работен ден след обилния снеговалеж за общинската администрация в Златарица започна с оперативка и масова физзарядка с греблата. Пенчо Чанев и подчинените му извадиха лопатите и до снежинка не остана около Общината.
Най-важното беше да осигурим достъп, за да може хората да дойдат и да получат услугите, за които сме им нужни. Трябваше да е достъпно и помещението, в което от БЧК раздават пакетите с хранителни помощи за социално слабите. Няма как да работим за хората, ако те не могат да стигнат до нас, каза секретарят на Общината Таня Лазарова.
На хората им е трудно, трудно ни е и на нас, но е средата на януари и е време за сняг. Ако сега не сме мобилизирани и не си изчистим, няма кой. В Общината няма наети по временна заетост, първите договори ще дойдат през февруари. До тогава не можем да стоим в преспите. За да искат отговорно отношение от хората, пример трябва да даде администрация, коментира  Пенчо Чанев.
Вчера в Златарица беше доставен и малък роторен снегорин, с който ще се разриват тротоарите. Машината е за 1000 лв. от общинския бюджет.
Проблем остава електрозахранването. Почти всички села в Златаришкия балкан трето денонощие са без ток заради различни аварии по мрежата средно и ниско напрежение. Общината изпрати фадрома, която да разрива партини до възлови участъци, за да стигнат по-бързо колите на аварийните екипи на “Енерго-Про”.
Здравка МАСЛЯНКОВА

Повече в Общество
Затвори