Драматизации и маратони на четенето в Свищов

Публикувано на вт, 8 Апр. 2014
510 четения

С едномесечен априлски маратон на четящите хора в Свищов отбелязват 2 април – Международния ден на детската книга, и 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. Мотото на проявите е “Свищов, да четем на глас. Да четем заедно. Да четем с приятели”.
Маратонът на четенето започна на 7 април в мултимедийната зала на градската библиотека с “Час на приказката” с петокласниците от ОУ “Филип Сакелариевич”. За децата от детските градини са организирани в различните дни драматизации, посветени на детската книга, и литературна екскурзия. По-големите ученици от началния курс ще четат на глас откъси от любимите си романи. Организират се две срещи с писатели. На 9 април е срещата на младите участници в клуб “Приятели на книгата” при СОУ Д. Благоев” с писателя Валентин Антонов. На 14 април е литературната среща с поетесата и писателката Светлана Тодорова с четвъртокласниците от СОУ “Цв. Радославов”. Баби и внуци ще четат заедно на глас в маратона на четенето в пенсионерски спортен клуб “Нове”. В голямото четене се включват и младите певци от детски хор “Дъга”. На откритата сцена на парк “Калето” е маратонското четене с децата от работилницата за таланти “Аз мога”.
В месеца на книгата се обявява общински ученически конкурс за есе на тема “Книгата на моя живот”. Победителите ще бъдат обявени и наградени на 20 май.
З. ХРИСТОВА

Пътни строежи - Велико Търново