Дават безвъзмездно общински имот на Клуба на програмистите

Публикувано на пт, 19 май 2017
304 четения

Ентусиастите от Клуба на програмиста във Велико Търново искат да ползват безвъзмездно помещение в сградата на Общинския детски комплекс. Те ще стопанисват залата, която се намира на втория етаж в ОДК, за период от десет години. Решението за това беше взето на последното заседание на Комисията по образование, наука и култура в Общинския съвет. Предстои процедурата по отдаване да бъде утвърдена на сесия на местния парламент следващата седмица.
Искане за предоставяне на помещения за нуждите на клуба са депозирали от управителния съвет на сдружението. Клубът в старата столица съществува неформално от 1997 г., а официално е създаден през 2016 г. Негови учредители са около 20 души, а сред тях има ИТ специалисти, мениджъри, собственици на фирми в този бранш, университетски преподаватели и представители на БАН. Те искат да оборудват залата с разнообразна техника, за да се превърне в своеобразна лаборатория за техническо творчество, взаимно обучение, обмен и получаване на знания.
“Благодарение на нашата дейност през последните години са проведени десетки конференции, семинари, обучения”, сподели един от учредителите Невен Боянов.
Златина ДИМИТРОВА

Пътни строежи - Велико Търново