Автосервиз рециклира електрически скрап незаконно

Публикувано на пн, 17 Юли 2017
473 четения

Автосервиз в Горна Оряховица рециклира електрически скрап без разрешително, съобщиха от РИОСВ във Велико Търново. Граждани дори са сигнализирали, че автосервизът излива киселината в канала. При проверката не е установена киселина на площадката, а отпадъчните води се заустват в градската канализация, а от там в пречиствателната станция. Но за незаконното третиране на електрическия скрап ще бъде съставен акт.
През юни екоекспертите са проверили и 10 сигнала и жалби. Част от тях са се оказали неоснователни, но два от тях са препратени до Общините Свищов и Севлиево. През същия месец е бил спасен и бедстващ бял щъркел, който е изпратен в Спасителния център в Стара Загора.
През юни от РИОСВ са извършили 83 проверки на 79 обекта. Дадени са 26 предписания, съставени са 4 акта за административни нарушения и са издадени 6 наказателни постановления за 15 000 лв. За подновяване на дейността на габровската топлофикация, без да бъде уведомена екоинспекцията, е наложена санкция от 140 745 лв.
Общо събраните суми по наложени санкции от предишни периоди са почти 7000 лв. От тях 5582 лв. са преведени на общините, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Най-много средства – 2510 лв., е получила Свищов.
В. АЛЕКСИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново