2250 пенсионери подкрепят Велико Търново за културна столица на Европа

Публикувано на вт, 14 ян. 2014
154 четения

Общинската организация на пенсионерите – 2004 г. взе решение да подкрепи официално кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа, съобщи Георги Евтимов от ръководството на съюза. 33-те клуба, в които членуват 2250 пенсионери, ще реализира през тази година художествената си програма под мотото “Творим щастие”.
В програмата са отразени както утвърдилите се в живота на клубовете традиционни, така и нови прояви, посочи Евтимов. През април ще се проведе 25-ото издание на общинския песенен празник “Цветница”. Домакин на инициативата ще бъде Самоводене, а на сцената ще се изявят 25 състава с около 4 хиляди изпълнители. Седмият общински празник на художественото слово тази година ще бъде на тема “Здравей, залез” и ще срещне рецитатори и поети отново в Самоводене. Ще бъдат представени текстове на известни и не толкова утвърдени писатели, посочи Евтимов. Денят на възрастните хора ще бъде отбелязан с изложба на художници – приложници, представящи свои резби, металопластики, изделия от природни материали. Георги Евтимов благодари на Община Велико Търново за помощта при издаването на алманаха “Лира”, който събра творчеството на 35 автори с 87 произведения на 152 страници.
Нова изява е предстоящият пръв преглед на театралното творчество под надслов “Театрална феерия”. Домакин ще е клубът на пенсионера “Раздумка” в Беляковец.
Спортно-туристическата дейност има традиции в провеждания в местността Ксилифор през септември събор на туристите ветерани. През юни за първи път ще се организира общински спортен празник, чийто домакин ще бъде КПИ “Втора младост” от В. Търново.
В суровото време за хората от третата възраст се стремим чрез изкуството и спорта да творим щастие, усмивка да озарява лицата ни. С нашата дейност и програма Общинската организация дава своя принос в общата подкрепа за кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа през 2019 г., посочи Евтимов.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново