1688 лв. бя­ха съб­ра­ни на кон­цер­та на мал­ки­те го­ле­ми му­зи­кан­ти от СОУ “Еми­ли­ян Ста­нев”

Публикувано на пт, 19 Дек. 2014
743 четения

1688 лв. бя­ха съб­ра­ни по вре­ме на бла­гот­во­ри­тел­ния ко­ле­ден кон­церт на мал­ки­те го­ле­ми му­зи­кан­ти от ду­хо­вия ор­кес­тър на СОУ “Еми­ли­ян Ста­нев” във В. Тър­но­во. Те сви­ри­ха ми­на­ла­та ве­чер в пре­пъл­не­на­та за­ла на Об­щи­на­та. В пищ­ния му­зи­ка­лен спек­та­къл под нас­лов “Му­зи­ка за на­деж­да и меч­ти” учас­т­ва­ха уче­ни­ци­те от кла­са на пре­по­да­ва­те­ли­те Йор­дан Цве­та­нов и Иван Ива­нов.
Сред­с­т­ва­та са пос­тъ­пи­ли от про­даж­ба­та на би­ле­ти, ко­и­то бя­ха обя­ве­ни на це­ни от 3 и 5 лв., и от пос­та­ве­на­та да­ри­тел­ни­ца в за­ла­та. На бла­го­род­на­та ка­у­за на му­зи­кан­ти­те и тех­ни­те учи­те­ли са се от­зо­ва­ли фир­ми и час­т­ни ли­ца, а от мо­би­лен опе­ра­тор са да­ри­ли на де­ца­та 12 смарт те­ле­фо­ни за нуж­да­е­щи­те се де­ца от учи­ли­ще­то.
С те­зи па­ри ще мо­жем да по­мог­нем на око­ло 30 на­ши уче­ни­ци в не­рав­нос­той­но со­ци­ал­но по­ло­же­ние, обяс­ни ди­ри­ген­тът на ор­кес­тъ­ра Йор­дан Цве­та­нов. Те са из­б­ра­ни от спе­ци­ал­на учи­лищ­на ко­ми­сия, а сред тях има де­ца със здра­вос­лов­ни проб­ле­ми, си­ра­ци и по­лу­си­ра­ци. Те ще по­лу­чат сво­и­те по­да­ръ­ци на го­ле­мия ко­ле­ден кон­церт в “Еми­ли­ян Ста­нев” в по­не­дел­ник.
Зла­ти­на ДИМИТРОВА
сн. ли­чен ар­хив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново