1000 лв. събраха възпитаниците на училище “Бачо Киро” в помощ на свои съученици

Публикувано на чт, 19 Дек. 2013
614 четения

1000 лв. събраха децата на ОУ “Бачо Киро” в помощ на своите съученици. Средствата са събрани в различни благотворителни инициативи, които започнаха в началото на декември. Парите ще бъдат предоставени в подкрепа на децата сираци и полусираци в училището.
И тази година във фоайето на школото беше подреден коледен базар с подаръци, украса за елха, картички и сувенири. Предметите са изработени от учениците в продължение на няколко седмици.
Те са рисували картички и календари в часовете по изобразителни изкуства и различните извънкласни дейности.
От понеделник в актовата зала се провеждат коледни благотворителни концерти пред учениците от 2 до 7 клас. Те се организират с помощта на Училищното настоятелство, които осигуриха огромна торта за участниците в тържествата.
В началото на декември децата от основното училище изненадаха обитателите на Дома за стари хора “Венета Ботева” в старата столица. Своя поздрав към възрастните хора поднесоха мажоретките на “Бачо Киро”.
Специална програма бяха подготвили и учениците от 4 “г” клас с ръководител Ивелина Стефанова. Те представиха спектакъла “Бог се роди, Коледо”. Възрастните хора получиха картички, изработени от четвъртокласниците.
Част от празничния календар на ОУ “Бачо Киро” беше и дарителска акция “Дари и подари усмивка”, насочена към децата от детската градина в с. Балван. В рамките на кампанията учениците събираха играчки, книжки и рисувателни пособия, с които зарадваха малчуганите. Инициативата е на младите преподаватели Стефка Недева, Силвия Ганева и Нина Василева.
В програмата се изявиха и учениците, изучаващи чужди езици, от 4, 5 и 6 клас.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново